راه های تشخیص سیم افشان استاندارد از تقلبی|نکات مهم هنگام خرید سیم افشان
تشخیص سیم استاندارد از تقلبی همواره یکی از دغدغه های خریداران هنگام خرید سیم است. استفاده از سیم های غیراستاندارد و نامرغوب می تواند عوارض جبران ناپذیری داشته باشد و منجر به خسارت شود. امروزه با گسترش صنعت برق و اجزای مرتبط با آن، خرید ملزومات مرتبط با این صنعت نیز گسترش و اهمیت زیادی پیدا کرده است. یکی از این ملزومات سیم افشان است، که از جمله سیم های پرکاربرد و نیز پرفروش در بازار سیم و کابل می باشد. با توجه به اهمیت این سیم قصد داریم در قالب یک مقاله راه های تشخیص سیم افشان استاندارد از تقلبی را با شما در میان بگذاریم. در ابتدا بهتر است با سیم افشان بیشتر آشنا شده و از ساختار، انواع و کاربردهای آن مطلع شویم. با ما همراه شوید.
سیم افشان استاندارد چیست؟
سیم افشان یکی از انواع سیم برق است که از دو قسمت تشکیل شده است که شامل یک هادی فلزی و نیز یک روکش است که به عنوان عایق به دور این هادی پیچیده شده است. هادی این سیم از چندین رشته ی نازک مسی تشکیل شده است که به هم پیچیده شده اند، به همین سبب است که به این سیم، سیم افشان می گویند. اما این که چگونه می توان سیم افشان استاندارد را از یک سیم تقلبی بازشناخت باید تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.
انواع سیم افشان استاندارد
انواع سیم افشان بسیار متنوع است، و این به سبب کاربرد متنوع و وسیعی است که این سیم دارد. این سیم برای مصارف گوناگونی طراحی و تولید می شود، که انواع مختلف این سیم گویای آن است. باید دانست که سیم افشان را بر اساس معیارهای مختلف می توان تقسیم بندی کرد، که در اینجا می خواهیم به مهم ترین آن ها بپردازیم.
انواع سیم افشان استاندارد بر اساس ولتاژ
انواع سیم افشان بر اساس ولتاژ دو گونه است:
- سیم افشان 500/300 ولت
- سیم افشان 750/450 ولت
انواع سیم افشان استاندارد بر اساس جنس هادی
انواع سیم افشان بر اساس جنس هادی به کار رفته در آن، به سه نوع تقسیم می شود:
- سیم افشان با هادی مسی
- سیم افشان با هادی آلومینیومی
- سیم افشان با هادی مرکب از آلومینیوم و مس
انواع سیم افشان استاندارد بر اساس ابعاد
انواع سیم افشان بر اساس ابعاد گوناگونی تولید می شود، که سه سایز آن کاربرد بیشتری دارند و متداول تر می باشند:
- سایز 1
- سایز 2.5
- سایز 4
انواع سیم افشان بر اساس کاربرد
انواع سیم افشان بر اساس کاربردهایی که دارد شامل موارد زیر است:
- سیم برق ساختمان افشان
- سیم ارت افشان
- سیم نسوز افشان
- سیم نایلونی افشان
- و ...
کاربرد سیم افشان چیست؟
کاربرد سیم افشان همانطور که اشاره کردیم بسیار متنوع و زیاد است. پیش از هر چیز باید گفت به دلیل انعطاف و نرمی بالایی که این سیم دارد، از آن در مصارفی که نیاز به پیچیدن و خم شدگی فراوان سیم است، استفاده می شود. این سیم به دلیل این ویژگی در برق کشی ساختمان، برای عبور از لوله ها سیم بسیار مناسبی است. از جمله کاربرد های رایج این سیم می توان به این موارد اشاره کرد:
- ساختمان سازی
- تابلوهای برق
- لوازم صوتی _ تصویری
- آلات موسیقی
- کارخانجات و صنایع
- و ...
راه های تشخیص سیم افشان استاندارد
راه های تشخیص سیم افشان استاندارد از تقلبی زیاد است که قصد داریم به آن بپردازیم. امروزه با توجه به اهمیت و کاربردهای سیم در صنایع مختلف، تولیدکنندگان زیادی مشغول به طراحی و تولید انواع سیم برق می باشند. تنوع سیم های موجود در بازار که هنگام خرید با آن مواجه می شویم، شاهدی بر آن است. مسلماً به کار بردن یک سیم استاندارد باعث کارایی هرچه بهتر یک سیستم شده و راندمان و بازدهی آن سیستم را بالا می برد. در این میان سیم افشان یکی از پرمتقاضی ترین سیم های موجود در بازار است که لازم است به هنگام خرید آن از استاندارد بودن آن مطمئن شویم. راه هایی وجود دارد که می توان با دانستن آن تجربه ی خرید یک سیم استاندارد را داشته باشیم.
- کیفیت هادی سیم
برای پی بردن به چگونگی کیفیت هادی بکار رفته در این سیم، پیشنهاد ما این است که با لخت کردن یک قسمت از سیم به مشاهده هادی به کار گرفته شده در آن بپردازید. هادی سیم ها به طور معمول از جنس مس است، در صورتی که هادی سیم به رنگ مسی و به صورت درخشان بود، هادی آن سیم مرغوب است، ولی اگر هادی سیم به صورت سیاه و کدر بود، هادی آن سیم نامرغوب بوده و احتمالاً در ترکیب هادی آن از فلز آهن نیز استفاده شده است که این امر تقلبی بودن آن سیم را می رساند.
- درج مشخصات ضروری بر روی عایق سیم
بر روی عایق این سیم می بایست یکسری مشخصات درج شده باشد، مشخصاتی از جمله نشان سازنده ی سیم، سطح مقطع، ابعاد سیم، علامت استاندارد و غیره. همچنین حک شدن عبارت ISIRI بر روی روکش یک سیم ، نشانی از استاندارد بودن آن سیم است.
- وجود عایق استاندارد
سیم هایی با عایق نازک تر از حد استاندارد ممکن است به دلیل این ضخامت کم عایق، خاصیت و کارایی عایق به کار رفته ی سیم از دست رفته و شکست الکتریکی رخ بدهد. همچنین اگر عایق دارای ضخامت بیش از حد استاندارد باشد، ممکن است باعث کم شدن سطح مقطع آن سیم شود. با برش زدن قسمتی از سیم و مشاهده ی سطحی از سیم که برش زده شده است میتوان ضخامت عایق نسبت به هادی آن سیم را مشاهده کنید.
- کیفیت ظاهری سیم
بر روی عایق سیم می بایست هیچگونه بر آمدگی، خراش، شکستگی و از بین رفتن و پاک شدن مشخصات درج شده وجود نداشته باشد. در سرتاسر سیم نیز باید قطر سیم به صورت یکدست باشد و اگر غیر از این باشد نشان از نامرغوب بودن آن سیم می باشد. سنجش تمام این موارد با مشاهده ی چشمی امکان پذیر است.
نکات مهم و کاربردی هنگام خرید
به عنوان جمع بندی به ذکر چندین نکته که به هنگام خرید سیم افشان لازم است مدنظر داشته باشید اشاره می کنیم.
- نه تنها برای این نوع سیم، بلکه برای دیگر سیم ها نیز بهترین هادی، مس می باشد. مس فلز گرانبهایی است و به علت قیمت تمام شده ی بالایی که دارد، برخی مصرف کنندگان ترجیح می دهند از سیم با فلز هادی جایگزین استفاده کنند. بهترین جایگزین آلومینیوم می باشد، ولی در مقایسه با مس رسانایی و مقاومت پایینی دارد.
- روکش سیم قسمتی است که در معرض عوامل بیرونی و محیطی قرار دارد و به همین دلیل آسیب های بیشتری متحمل می شود. بهترین گزینه برای بکارگیری در عایق سیم ، پلاستیک پی وی سی (PVC) است، چراکه مقاومت و استحکام خوبی در برابر انواع شرایط بیرونی را داراست. پس با توجه به این امر بهتر است سیم های با عایق از جنس PVC را خریداری نماییم.
- برندهای زیادی در زمینه ی تولید انواع این نوع سیم مشغول به فعالیت هستند، ولی بهتر آن است که سیم موردنظر خود را از برندهای معتبر تهیه کنیم. برندهای معتبری در بازار سیم و کابل وجود دارند که به تولید این سیم با استانداردهای لازم مشغول هستند. برخی از آن ها عبارتند از: افشارنژاد (صنعتی الکتریک خراسان)، سیمیا، سیمپود و ... .
در پایان از اینکه تا انتهای این مطلب ما را همراهی نمودید، از شما تشکر می کنیم، شما می توانید سیم افشان استاندارد مورد نیاز خود را از فروشگاه اینترنتی ایزی نور خریداری کنید.
شما هم میتوانید در مورد این خبر نظر بدهید
برای ثبت نظر، لازم است ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید. نقطه نظرات و تجربه خرید خود را با دیگران در میان بگذارید و نظر خود را ثبت نمایید
افزودن نظر جدید